De Ardeense gastvrijheid in Rochehaut-sur-Semois
Activiteiten

Wat te doen in Bouillon? 

Op zoek naar actie, avontuur of zelfs een stevige opstoot adrenaline? Dan is Rochehaut the place to be! Van hieruit vertrekken allerlei leuke uitstappen, op slechts een paar kilometer van je privé chalet in AN 1600 CHALETS.  

Avontuur & adrenaline

Op zoek naar topavontuur? Leg dan een adrenaline parcours af, balanceer op wiebelende takken en waag de sprong van Tarzan. Of beleef paintball en ga mountainbiken. Zoveel avontuur bij Cap Nature in Bertrix, op slechts 20 km van Rochehaut, of Semois Aventure, op 17 km in Bouillon. Daar leg je een boom- of klimparcours af of raas je met 60 km/ u naar beneden op een death ride.         

Graf van de Reus 

De kans bestaat dat je al eens van het “Graf van de Reus” (“Tombeau du Géant”) hebt gehoord. Bijzonder om het geklasseerde panorama op dit Graf ook eens echt te bewonderen. Het is niet voor niets een van de meest gefotografeerde plekjes in de Ardennen:-) Het gaat hier namelijk om buitengewoon erfgoed van Wallonië, zowel het uitzicht als het authentiek Ardense dorpje Botassart. Voor kinderen is het een magische plek vol legendes over het graf. En met een wandeling langs het slingerende boswachterpad kan ieder zijn hartje ophalen. 

Handig vertrekpunt

Rue de Châteaumont
Botassart

Kano of kajak 

Sylvia vertelt je graag waar je kajaktochten kunt starten, de stroming van het water en de verschillende prijzen. Afhankelijk van de lengte of het aantal personen geven we je wat insider’s tips mee:-)  Kano of kajak? Ontdek alvast je voorkeur! 

Karting

Hou je van snelheid en actie? Met een uurtje karting stroomt er véél adrenaline door je bloed. Het karting circuit ligt net buiten stad Bouillon en is makkelijk te bereiken. 

Legendenroute

Ontdek de kabouters in het Toverpark van Kaolin en Redu, het boekendorp tijdens een van de vele plekjes op de Legendenroute.  Deze route beslaat maar liefst 450 km en onderweg kom je heel veel moois tegen.  

Mountainbike

Ontdek mountainbike routes en trails in Rochehaut. Met een overzicht van mbt routes in Bouillon stippel je meteen ook je favoriete parcours uit over een grotere regio. Kies zelf de moeilijkheidsgraad, de kilometers en stoppunten.    

Recreatiedomein Récrealle

Het recreatiedomein Récrealle is ongetwijfeld het meest bekende en populaire speelterrein voor kinderen. Er zijn tennispleinen, mini-golf, kajaks en een groot speelpark. Tijdens warme dagen kies je een favoriet plekje uit aan de Semois of bezoek je het charmante dorpje Alle. En bij regenweer kan je in de Récrealle bowlen.   

Rochehaut wandelingen 

Vlakbij de AN 1600 CHALETS starten vele boswandelingen langsheen onverharde wegen waar Thibauld en Sylvia je graag alle uitleg over meegeven. Belgisch Luxemburg is een aantrekkelijke biotoop voor wilde dieren en dat vinden de jongsten super spannend! Van wandelen tot hiking: ontdek de mooiste wandelroutes. Wil je laddertjes doen over rotsen heen en je een acrobaat voelen in de wildernis? Dan is de Route des Echelles een echte aanrader. Of maak een avontuurlijke wandeltocht over de heuvelruggen van het ene uitzichtspunt naar het andere via Les Crêtes de Frahan. De wandeling aan het Graf van de Reus (Tombeau de Géant) in Botassart is heel bijzonder voor kinderen. Doorheen de bos wandel je van Rochehaut naar Botassart in 16 kilometer, een wandeling naar Frahan is 6 km. 

Je reservatie? 

Ontdek alle activiteiten in de streek van Bouillon in één brochure. Of wil je iets specifieks weten over activiteiten in en rond Bouillon tijdens jouw verblijf? Geef ons dan gerust een seintje. We geven je wat “insider’s tips & tricks” om de beste adresjes te ontdekken. Maak snel je reservatie, zodat we informatie kunnen klaarleggen voor jouw verblijf-op-maat! 

 

Newsletter
Al het nieuws van An 1600 Chalets in je mailbox
Je bent ingeschreven
AN 1600 Chalets
Thibauld Monfort
Rue du Palis, 15
B-6830 Rochehaut
Tél./Fax: +32 (0)61 46 40 51
info@an1600chalet.be
2016. Made with ♥ by Webmade