De Ardeense gastvrijheid in Rochehaut-sur-Semois
Regio Bouillon

Bouillon, historische stad op slechts 17 km afstand 

Vanuit de AN 1600 CHALETS hoef je niet altijd het bos in te trekken. Zoek je wat afwisseling, dan is er in regio Bouillon écht heel veel te zien. Gezellig doorheen stad Bouillon kuieren of van de ene hotspot naar de andere te rijden: keuze genoeg. Zo bestaat er trouwens een Legendenroute van 450 km waar kinderen hun hartje ophalen. Er is “en route” ook al zoveel moois te zien. 

 

Stad Bouillon  

Diep in de Ardennen wordt het kleine middeleeuwse stadje Bouillon beheerst door een indrukwekkend groot kasteel. De Semois stroomt dwars door dit stadje waar de beroemde kruisvaarder Godfried van Bouillon (1060-1100) ooit thuis was. Deze rivier zorgt voor charme in de binnenstad, omgeven door steile, groene heuvelruggen waar de burcht zich over honderden meters over de hoge rotsen uitstrekt. Of je deze historische site bezoekt of wandelingen ontdekt: laat je verrassen door prachtige panorama’s. En het is allemaal heel kleinschalig en daarom zo’n aandoenlijk romantisch stadje dat je op je eigen tempo leert ontdekken. 

 

Activiteiten in Bouillon 

Doorheen het jaar geniet je van seizoensgebonden markten, spektakel in en rond de burcht van Bouillon, begeleide natuurwandelingen en traditionele wildgerechten. In stad Bouillon vind je terrasjes, gastronomische restaurants en streekgebonden winkeltjes. In de vallei van Bouillon kan je zelfs op pad om een eigen heerlijke picknick in te lassen aan de Semois, of kan je paardrijden, kajakken, de natuur ontdekken met kinderen, kinderboerderijen en musea bezoeken of karting voor de adrenalinejunks. Bij warm weer is een tochtje met de waterfiets of motorboot vanuit stad Bouillon een echte aanrader! Trek je er graag op uit met de auto, dan vind je wilde stromingen in de Semois en mooie, witte waterranonkels op de rivier tijdens de zomer. En voor de kleinsten valt heel wat magie te ontdekken. Zo kunnen ze op zoek gaan naar de kabouters in het Toverpark van Kaolin of in het boekendorp Redu snuisteren. Dit zijn allemaal leuke stopplaatsen “en route” tijdens de Legendenroute. Ben je nieuwsgierig naar wat er nog allemaal is? Ontdek de beste outdoor activiteiten.

 

Bezoek aan Bouillon voorbereiden? 

Wil je meer weten over activiteiten in Bouillon tijdens jouw verblijf? Geef ons dan gerust een seintje. We geven je wat “insider’s tips & tricks” om de beste adresjes te ontdekken. 

Laat een kort berichtje achter en we nemen snel contact met je op. 

 

 

Newsletter
Al het nieuws van An 1600 Chalets in je mailbox
Je bent ingeschreven
AN 1600 Chalets
Thibauld Monfort
Rue du Palis, 15
B-6830 Rochehaut
Tél./Fax: +32 (0)61 46 40 51
info@an1600chalet.be
2016. Made with ♥ by Webmade