De Ardeense gastvrijheid in Rochehaut-sur-Semois

WINTER IN ROCHEHAUT

Doorheen de uitgestrekte bossen in Belgisch Luxemburg is het nu bijzonder stil – en toch bijzonder hartverwarmend! Zin om jezelf eens af te zonderen, te genieten van het bevroren schilderachtig landschap en tegelijk vanalles te beleven? De bossen intrekken kan je rustig doen, maar evengoed met een flinke dosis adrenaline als je echt op avontuur uit bent. Laat je verrassen door de steile rotsen en panorama’s in en rond Rochehaut. Thibauld en Sylvia geven je extra tips mee. Hun vakantiechalets zijn de perfecte uitvalsbasis als je de Semois-valleien wilt verkennen. Je komt er helemaal thuis!   

 

Wildmenu’s en uitgestrekte bossen  

Van makkelijk toegankelijke paadjes tot steile trektochten: kies je aantal kilometers, de hellingsgraad en gastronomische plekjes om tot rust te komen en te genieten. Nu staat er heel wat lekker wild op het menu. Thibauld en Sylvia stippelen graag een onvergetelijke tocht voor je uit. Je hoeft alleen je dikke winterkleren, laarzen en muts mee te nemen.  

 

Schilderachtige panorama’s  

Rondtrekken in Rochehaut en haar omliggende dorpjes is alsof je doorheen een winterschilderij wandelt. In dorpje Rochehaut geniet je van een prachtig panorama en ook tijdens boswandelingen kom je verrassend mooie uitkijkpunten tegen. Zoals haar naam zelf vertelt, ligt Rochehaut hoog op de rotsen waardoor je ook de andere kant van de vallei kunt bewonderen. Kom je zo’n uitkijkpunt tegen, dan staat dit op bordjes vermeld die je tijdens wandelingen passeert. Zo mis je geen enkel uitzicht. Ofwel klim je steile hellingen op of neem je een omweg met een zachte hellingsgraad, aan jou de keuze. 

 

Avontuurlijk wandelen   

Ben je heel avontuurlijk, dan is de ladderwandeling “Les échelles” ideaal voor jouw familie. Deze start vanaf Rochehaut en laat je kennismaken met de steile rotsen rond het dorp. Je klimt dan via ladders omhoog. Thibauld en Sylvia geven je extra tips en materiaal mee om veilig op stap te gaan, zoals klimtouwen of een wandelkaart. Eens je boven bent, geniet je van adembenemende vergezichten. Ook met ‘Promenade des Crêtes de Frahan’ krijg je nog meer van hetzelfde avontuur, maar dan langs een heel andere kant waar je nieuwe rotsen en hellingen ontdekt. Laat je dus zeker verrassen door de Ardennen!  

   

 

 

 

 

 

Newsletter
Al het nieuws van An 1600 Chalets in je mailbox
Je bent ingeschreven
AN 1600 Chalets
Thibauld Monfort
Rue du Palis, 15
B-6830 Rochehaut
Tél./Fax: +32 (0)61 46 40 51
info@an1600chalet.be
2016. Made with ♥ by Webmade