De Ardeense gastvrijheid in Rochehaut-sur-Semois
Waarom AN 1600 CHALETS?

Waarom AN 1600 CHALETS?

De AN 1600 CHALETS liggen vlakbij een van de mooiste panorama’s van de Belgische zuidelijke Ardennen. Je kijkt uit op het geklasseerde dorpje Frahan en de meanderende Semois. Bovendien geniet je van maximale privacy in elke chalet. En trek je de laarzen aan, dan wandel je meteen de ongerepte bossen in. Ontdek Rochehaut en het verhaal van de AN 1600 CHALETS. 

Op de hoge rotsen van Rochehaut 

Rochehaut is een authentiek, klein dorp dichtbij een reeks andere dorpjes die tot de Mooiste Dorpen van Wallonië geklasseerd zijn, zoals Frahan en Laforêt. Je ontdekt er eeuwenoude huizen, kerken, bruggen en historische monumenten. Vanuit Rochehaut kijk je uit op de Semois-vallei, waar de Semois langs verschillende dorpjes stroomt. Met het panoramisch uitzicht en de rivier geniet je van een toplocatie, die tegelijk heel kleinschalig is. In Rochehaut wonen 250 mensen, dus is het er heel rustig.
 

Top privé chalets 

De naam “AN 1600 CHALETS” verwijst naar de hoeve van de familie Monfort die sinds 1600 in Rochehaut bestaat. Eerst kenden bewoners en gasten “de 1600" als een familiepension, huiselijk en kleinschalig. En dat concept bestaat ook vandaag nog steeds. Ondertussen werd 1600 tot restaurant en vervolgens hotel-restaurant omgebouwd, al hebben we elke dag nog steeds onze persoonlijke band met onze gasten. En daarom kan je nu ook chalets huren, omdat we inzetten op een totaalbeleving. Met een paar dagen tot weken rust beleef je echt een topvakantie. Ons geheim? Dankzij de privé inrichting van onze chalets ben je zeker van maximale privacy. 
 

Gasten keren graag terug naar AN 1600 CHALETS

Doorheen de jaren heen zien we dat onze gasten meestal terugkeren, omdat ze echt “thuiskomen”. Het schilderachtig panorama op de bergen is op een paar stappen van de chalets verwijderd en het uitzicht is zo adembenemend mooi. Zoals de naam “Rochehaut” ook al aangeeft, sta je dan bovenaan de rotsen en kijk je dus naar de meanderende lussen van de Semois in de benedenvallei. In het dal zie je het geklasseerde dorpje Frahan liggen, met haar oude huizen. Deze streek is bijzonder rijk aan natuurlijk erfgoed. En de Semois is ook een belevenis op zich. Ideaal om pootje te baden, te zwemmen, te kajakken of gezellig te picknicken tijdens boswandelingen. 

"De allermooiste dankbetuiging is wanneer onze klanten terugkomen!" 
Sylvia en Thibauld Monfort.

Klaar voor een perfect verblijf? 

Geef ons een seintje en we stellen je graag de ideale chalet voor. Laat even weten met hoeveel personen je bent en wanneer je wilt boeken via het contactformulier. We nemen heel snel contact met je op. 

 

 

 

 

 

Newsletter
Al het nieuws van An 1600 Chalets in je mailbox
Je bent ingeschreven
AN 1600 Chalets
Thibauld Monfort
Rue du Palis, 15
B-6830 Rochehaut
Tél./Fax: +32 (0)61 46 40 51
info@an1600chalet.be
2016. Made with ♥ by Webmade